artikel

Hvad er bedst for miljøet bambus sengetøj eller økologisk sengetøj

Det er jo et godt og populært spørgsmål, hvad der bedst for miljøet. Om det er bambus sengetøj eller økologisk sengetøj, vil jeg komme nærmere ind på her i artiklen. 

Fordele og ulemper ved bambus sengetøj

Der er en lang række fordele jeg kunne kom ind på når det drejer sig om bambus sengetøj, men her i artiklen vil jeg fokusere på dem som har noget at gøre med miljø. Her er fordelene heller ej til at overse. Sagen er den at bambus optager langt mindre plads end bomuld. Dette betyder at der er mere plads til alt muligt andet godt. Når det gælder plads, så optager bambus mindre både fordi bambus bliver højere, men også fordi, det kan høstes oftere, end bomuld kan. 

Når det gælder ulemperne, så er der desværre et par stykker. Den ene er at bambus tekstil ofte nedbrydes på en meget uheldig måde, hvad angår miljøhensynet. Dog er der en produktionsmetode der hedder Tencel Lyocell, som tager højde for miljø. Yderligere så er der den ulempe ved bambus at det ofte skal transporteres rigtig langt, specielt hvis forbrugeren er bosat i norden, som jeg selv.

Fordele og ulemper ved økologisk sengetøj

Ja der er jo altså også både fordel og ulemper ved det økologiske sengetøj i hvert fald hvis der er lavet af  bomuld. Hvis vi starter med fordelene igen, så er det klart at det økologiske jo klart nok ikke indeholder skadelig kemi, det e rjo det økologi drejer sig om, Så stort plus der. Ser vi så på ulemperne, så er der den modsatte af bambussens fordel nr 1. nemlig at bomuld optager super meget plads. I modsætning til bambus, som kræver bomuld også en ret heftig vanding, hvilket er uhensigtsmæssigt, hvad angår miljøet. 

 

Så alt i alt, så er der både fordele og ulemper ved begge, og i sidste ende, der vil jeg lade det være lidt op til dig i virkeligheden at bedømme, da det simpelthen ikke er noget jeg kan gøre for dig, da det det rent ud sagt er for svært.