nyheder

3 måder hvorpå du kan opretholde glæde og velvære

Ved du, hvad der gør dig glad? Glæde kan variere baseret på, om det er kortvarig eller langvarig glæde, man baserer sine handlinger på. Her kan du læse 3 måder hvorpå du kan skabe glæde og velvære i dit liv; både de hurtige, midlertidige og de mere permanente løsninger.

1: Det er sundt at grine

Latter er godt for sjælen. Vi har alle sammen brug for at grine engang imellem, og det er sundt både for vores mentale og vores fysiske helbred. Det styrker for eksempel mavemusklerne, og det frigiver hormoner i hjernen, der får os til at have det godt. Det er vigtigt for både midlertidig glæde og langvarig glæde, så du skal bare finde det, der får dig til at le, og så skal du grine løs. Det er lige meget om du er til standup komikere eller sjove gåder for børn; det skal bare få dig til at grine.

2: Husk dine følelser

Dette tip virker mest for langvarigt velvære, og det er super vigtigt at huske. Mange fokuserer på, at man altid skal være glad, men det er ikke realistisk. Hvis du er ked af det, skal du have lov til at være det. Det er i orden at føle sig trist engang imellem, og du vil have det bedre på langt sigt, hvis du håndterer og føler dine følelser, når de er til stede, end at pakke dem sammen og gemme dem væk inden i dig selv. Det er menneskeligt og naturligt at føle, og det er sundt at snakke om det.

3: Nyd naturen

Sidst, men langtfra mindst, er naturens rolle i vores liv. Det moderne menneske kan have travlt med arbejde, og suser konstant rundt inde i bycentrummet. Men det er også vigtigt at huske, at mennesker er stærkt afhængige af naturen. Desuden er det ekstremt sundt for hjernen med noget frisk luft; det giver en form for ro, som vi ikke kan finde andre steder. Om du finder den ro ved at gå en tur eller plante et æbletræ Elstar i haven er helt op til dig, så længe du kan finde roen et eller andet sted udenfor.

Sundhed og velvære

Er der nogle af disse tips, som du kan inddrage mere i din hverdag? Det behøver ikke at være tidskrævende eller at være dyrt, men sådanne små ting kan gøre en stor forskel. Vi har brug for glæde og velvære både i den enkelte dag og igennem hele livet, og vi er selv med til at skabe det.