artikel

3 tips til at kroppen kan restituere bedre efter sport

Dyrker du meget sport, og vil du gerne præstere det bedste, du overhovedet kan, når du er i kamp eller på banen, er det en god idé at gå op i din restitution. Restitution betyder utroligt meget for kroppens velbehag, og der er ingen tvivl om, at du kan komme meget længere i din sport, hvis du lærer at restituere på den bedst mulige måde. Så har du ikke været opmærksom på restitution før i tiden, er det på tide at komme i gang med det, så du kan yde endnu mere.

Sov mange timer hver nat

Først og fremmest restituerer vi jo, når vi sover. Derfor er det meget vigtigt at gå op i at få en god mængde søvn hver eneste nat. Du skal gerne have så mange timers søvn som overhovedet muligt. Søvn er med til at restituere kroppen, så der er ikke noget, der hedder “jeg kan klare mig på 4-5 timers søvn” hvis du gerne vil have de bedste forudsætninger for at restituere. Så gå i seng tidligt, få gerne mindst otte timers søvn hver nat, og gå gerne efter den dybe søvn, hvis du kan.

Drik masser af vand

Dernæst kan det være godt at skære elementer som kaffe, sodavand og energidrik ud af dit forbrug. Det er bedst for kroppen bare at få en masse vand. Du vil også finde ud af, at du nok kommer til at sove bedre, hvis du får mere vand og mindre koffein ind i kroppen. Og selvom du lige nu tror, at du ikke kan klare dig uden kaffe, skal du bare lige over den første uges tid, og så føler du dig lige så frisk uden kaffe, som du gør med kaffe. Så du skal gerne i gang med at drikke en masse vand, hvis du ikke allerede gør det.

Massage

Sidst, men ikke mindst, kan det være en god idé at komme i gang med at massage. Her kan du komme langt med en massagepistol eller en foam roller. De koster ikke særlig meget, og det kan fungere næsten lige så godt, som hvis du havde en tid hos en professionel massør. Er du meget aktiv, vil din krop få meget glæde ud af at bruge disse to genstande, og du vil hurtigt kunne mærke en stor forskel i dine muskler, når du først kommer ind i vanen.

Find sorte plissegardiner her.