artikel

6 nyttige måder at spare penge i hverdagen på

Det er ingen hemmelighed, at leveomkostningerne stiger, og at folk kæmper for at få enderne til at mødes. Denne artikel vil tilbyde nogle måder at spare penge i hverdagen på – lige fra at undgå at køre så meget bil, til at minimere din vandregning ved at købe en regntønde eller lave madplaner for at undgå at spise fastfood! Læs mere: 

  • Du kan minimere din månedlige vandforbrug, ved at installere en regntønde på din matrikel. Regnvand er noget af det fineste vand, der findes, det er genialt til at vande blomster med, som især er nødvendigt over sommeren, hvor vandforbruget er højest.
  • Tøm hele køleskabet for madvarer. Det betyder, at det skal spises, og ikke smides ud. Vi smider allerede alt for meget mad ud, som ikke er særlig klimavenligt. Lav en “spis-reste-dag” om søndagen, hvor alle resterne fra køleskabet bliver spist.
  • Lav madplanen for hele ugen. Man står ofte på dagen, ideforladt om, hvad aftens menu skal bestå på, hvilket rigtig ofte kan ende ud i, at det bliver noget fastfood. Det er dyrt, usundt og unødvendigt. Hvis der er styr på hele ugens menu, så vil det også sænke dit budget på mad. Det kan anbefales af købe en måltidskasse på måltidskassen.com.
  • Tag cyklen i stedet for bilen. Mange ser bilen som en let mulighed for at komme fra A til B. Men hvis du kun bevæger dig rundt i samme by, så har du slet ikke behov for en bil. En bil koster flere penge, end man lige går og tror. Man betaler af på den hver måned, + man betaler benzin/diesel. Og hvis den en dag ikke kan starte, så koster det endnu flere penge. Hvis du har en cykel, er det gratis. Du kan altid tage offentlig transport, hvis det er mere praktisk af en eller anden grund
  • Lav din egen kaffe derhjemme i stedet for at gå ud og købe en hver dag. Hvis du kun drikker én takeaway-kaffe om ugen i stedet for at lave den selv, kan du spare 800 kr om måneden, ud fra, hvor mange kaffe du drikker. Jeg er sikker på, at du ikke engang selv ved det.
  • Vask tøj, og sæt opvaskeren over om formiddagen. Vidste du, at vandet er dyrere ml. kl. 16-20 om aftenen? – Grunden til det, er, at der forekommer en efterspørgsmål på vand, i og med folk kommer hjem fra arbejde på dette tidspunkt, og alle sætter en vask og opvask over. Hvis det er muligt, så time dine maskiner til at køre om formiddagen, så sparer du både på el og vand.