Blogging

Bliv mere kreativ med din madlavning

Madlavning kan hurtigt blive en kedelig og ensformig ting – især hvis man har en travl hverdag. Det kan blive en stressfaktor og noget, der nemt bliver kedeligt eller uoverskueligt. 

Men du fortjener god mad i din hverdag. Her kan du lære om, hvordan du fintuner dine madlavningsevner og finder madopskrifter, der kan tilberedes før tid eller hurtigt bliver færdige! 

Tips til madopskrifter 

Sider som https://www.inspirationsbasen.dk/ har mange gode tips til køkkenet, og på nettet kan du nemt finde opskrifter, der er beregnet til at tage 30 minutter eller kortere, både med forberedelse og i tilberedning. 

Anskaf dig et fysisk hæfte med sider til opskrifter og noter, når du finder en ret, der er nem og hurtig at lave, og som smager godt. Det virker måske gammeldags, men på den måde har du det hele gemt ét sted, og du skal ikke til at finkæmme internettet, hvis du har glemt dine madopskrifter. 

I et fysisk hæfte kan du desuden viske ud og tilføje dine egne noter. Du kan i princippet også gemme opskriften på mobilen, men her kan den nemt blive væk, hvis du ikke holder alting organiseret, og du bliver nødt til at stå og famle med din telefon, mens du laver mad. 

Sunde madopskrifter er altid gode at gemme, så du kan holde dig til gode kostvaner. Hvis du har for travlt til regelmæssig sport, så er det god mad med masser af proteiner og mindre sukker, du afhænger af, for at leve et sundt liv. Det er også gode vaner at give videre! 

Lav en madplan 

En madplan er en rigtig god ting at lave, når du har tid. Det giver dig mulighed for at tilberede fremad, så du kan spare tid. 

Hvis du for eksempel ved, at du har travlt onsdag og torsdag, så lav en kødsovs, mens du tilbereder din anden mad tirsdag, og put det i fryseren eller køleskabet. Så skal du bare tø den op og koge noget pasta, så har du nem aftensmad. 

En madplan gør det også nemmere for dig at finde madopskrifter, du let kan overskue og købe ind efter. Hvis du planlægger godt nok, behøver du kun købe ind én eller to gange om ugen, og du kommer til at spare en masse tid. 

Hvis du har en familie, kan en madplan være en særlig god idé, og har du børn, der er gamle nok til at være i køkkenet, kan I aftale, at de får en speciel maddag. Du hjælper dem med at finde en nem madopskrift, og så kan du ellers slappe af eller få ordnet dine sidste gøremål, mens de gør aftensmaden klar. 

Husk på, at en madplan sjælden er ideel. Der vil være dage, hvor tingene går skævt, og der vil være tider, hvor det er nemmere at hente mad. Det sker, og det er værd at acceptere – der kan eventuelt planlægges efter også dét, så der er en dag om ugen, der er beregnet til rester eller take away.