Massage er absolut ingen ny behandlingsform. Faktisk er det en ældgammel behandlingsform, der går ud på, at man påvirker kroppen, eller dele af kroppen, ved bl.a. tryk, ryk og stræk. Massage er stadig populært i dag, og det er især på grund af at det kan afhjælpe mange forskellige former for skader og gener, heriblandt muskelspændinger, arbejdsskader og spændingshovedpine. Listen over fordele er dog meget længere end det. Vi tager her et kig på blot nogle fordele, som du kan opleve, hvis du går til massage regelmæssigt.

Afhjælper ved angst, depression og stress

Undersøgelser har vist, at massagebehandlinger kan virke lindrende på angst, depression og stress. Touch Research Institute ved University of Miami School of Medicin har taget et kig på niveauerne af stresshormonet kortisol hos 500 personer med stress-relaterede problemer. Efter massagebehandlinger sænkede niveauet med helt op til 53 % – og samtidig steg niveauet af glade og afslappende hormoner.

Positiv effekt på blodtryk og immunforsvar

Undersøgelser har også vist, at massagebehandlinger har en positiv effekt på blodtryk og immunforsvar. Et studie fra University of South Florida har bevist at blot 10 minutters massage tre gange om ugen i tre uger kan sænke blodtrykket hos personer med forhøjet blodtryk.

Idet massage er med til at mindske stressniveaet, har det også en positiv indflydelse på immunforsvaret. En anden undersøgelse har f.eks. vist, at en gruppe stressede studerende havde et bedre immunforsvar og mindre angst, når de fik massage.

Letter smerter

Regelmæssige massagebehandlinger hjælper med at lette smerter fra bl.a. sportsskader og hovedpine. Det gør massage ved at løse op for stive muskler, stimulere blodcirkulationen og påvirke de mange nervebaner, som sender velværesignaler til hjernen, når man rører huden. Massage er dog også smertedæmpende, idet det hæmmer de nervebaner, der sender smertesignaler til hjernen.

Massage er altså en helt fantastisk behandlingsform, der kan afhjælpe mange af hverdagens gener. Men hvilken massagetype skal man så vælge for at opnå alle disse fordele? Vi anbefaler her en fysiurgisk massage, hvor der bliver arbejdet med lige det problem, du oplever. Du kan her bestille tid til en fysiurgisk massage i København eller Herning.

Comments are closed.