artikel

Hvor træffer jeg det klogeste billån? 

Hvor træffer jeg det klogeste billån? 

Er du på udkig efter en hel ny bil eller ønsker man at få skiftet den gamle ud med en mere økonomisk, men har ikke pengene til det? Så kan et billån være en smart beslutning for en. Hvis du bør have et billån er der som udgangspunkt 2 muligheder ; om det skal være med eller uden sikkerhed i bilen. Differensen på de 2 er at lånudbyderen kan give billån med sikkerhed i bilen, hvor der så tinglyses pant i bilen, det vil sige låneudbyderen har andel i bilen. Det vil derfor sige, at hvis en som låneren ej overholder betalingsforpligtelserne, der er ved billånet kan lånudbyderen gøre krav på bilen og tilbagsælge den til første sælger den for dermed at kunne indfri bilånnet en har påtaget. Det kan være en smart løsning, når du ved at en kan overholde ens betalingsbetingelser over tiden, da det her for det meste kan være lukrativt for låneren at underskive dette billån. Da renten over løbetiden for det meste er mere lukrativt. 

Essentielle faktorer at være opmærksom på, hvis en starter et billån 

De 2 afgørende faktorer man bør se på, hvis du skal underskrive et bådlån er lånebeløbet og løbeperioden. Lånebeløbet er det beløb i DKK du låner af udbyder for at kunne erhverve bilen. Løbetiden er den længden på lånet, som lånet skal afdrages over. Lånebeløbet er derved den mængde penge man bør benytte til erhvervelsen af bilen. Så det er noget man selv kan justere på alt efter af hvilken båd man slutter med at købe. afdragsperioden kan også reguleres alt efter hvor mange penge du har råd til at afbetale bådlånet på årsabasis. bådlånet kan derved blive mereomkostningstungt ved at du har en længere løbetid.  

Hvor skal man tage dit billån? 

Hvis man bør vælge hvordan man bør tage sit MC lån er det afgørende at kigge på den enkelte rente på det billån man ønsker. for eksempel, når man står og skal have en ny billån er det skønt at vide om man har råd til at starte det billån. En hurtig måde at holde overblik er at foretage en samtale med sin bank for at høre hvordan din likvider ser ud og hvad man har penge til. Her kan du selvfølgelig regulere det en my afhængig efter om du finder sin drømme bil og så kan du hæve det en anelse. Det er naturligvis at beslutte noget, som man kan afbetale på længere sigt. Når du bør træffe hvordan ens bådlån skal være er det rart at forstå hvor mange penge man har i dit månedlige budget til at afbetale på det pågældende MC lån.  

Ny eller gammel mortorcykel 

Det er klogt at du har med i beregningen den naturlige værdi nedsættelse som bilen får med tiden. Og om du kan komme ud af et uoverskueligt bådlån, for når båden har erhvervet sig så høj en værdiforringelse, så man ikke kan komme ud af billånet ved at sælge den. Står man og betaler for luft og det er klart det man helst vil undgå. Derfor er det smart, at man ved at det er denne motorcykel du ønsker at have i en længere tid. Ved en ny båden tilkommer de den mest omfattende værdiforringelse, hvis båden kører fra sælgeren. Derfra nedsættes motorcyklen ej så kraftigt i værdi. Når man kigger på en gammel model, som er anvendet eller andet er det intelligent at du for tjekket standen af bilen.  

Så når man vælger at afbetale MC lånet over 10 år, men man sælger båd efter 5 år, så afbetaler du måske på en båd man ikke mere har, det ej er hensigtsmæssigt.  

Hvis du eksempelsvist skal have en bil og derfor har behov for et bådlån, så er der flere regler for at man kan starte et billån.  Man bør være fyldt 21 år gammel, du skal have en årlig indtjening på 180.000 DKK  

Som lånoptager er der to valg i forhold til om det skal være med eller uden førbetaling, altså, at du forudbetaler en andel af det fulde beløb fra køb af. Adskillige lånudbydere kræver i dag, at du lægger 10-20 provent af det hele beløb af med det samme ved køb af en ny båd.  
 
Det kan være rigtig klogt at indhente tilbud fra adskillige forskellige långivere forinden du starter en beslutning om hvor man skal optage sit MC lån henne, da der som tit er en forskel.