artikel

Når hverdagen er svær at klare uden alkohol.

Når hverdagen er svær at klare uden alkohol.

For næsten 600.000 danskere af hverdagen svær at klare uden alkohol. De har nemlig ifølge Sundhedsstyrelsen et så stort overforbrug af alkohol, at det er skadeligt for både deres fysiske og mentale helbred.

Hvorfor er tallet så stort? Hvorfor føler mere end hver 10. voksen her i Danmark, sig nødsaget til at indtage så store mængder alkohol, at det på sigt vil give skadelige følgevirkninger?
Som udefra stående kan det være meget svært at forstå, hvorfor den store gruppe mennesker ikke bare begrænser deres forbrug af alkohol.

Det kan virke mærkeligt at så mange mennesker er villige til at ødelægge deres helbred med alkohol, i en tid hvor vi ellers sætter stor fokus på motion og sundhed.

Men måske er det bare mig der er sårbar og sart fordi jeg selv er vokset op i en familie med store alkoholproblemer.

 

En familie med alt for meget alkohol

Både min mor og far drak alt for meget igennem min opvækst. Ser jeg tilbage så er jeg sikker på er min mor var alkoholikere, altså afhængig af at drikke alkohol hver eneste dag.
Jeg er også sikker på at den cancer der til sidst tog livet af hende, skyldes hendes store skadelige overforbrug af alkohol.

For min far tror jeg mere hans drikkeri skyldes, at det var den eneste måde han kunne holde ud, at være sammen med min mor på. Jeg husker lange perioder hvor han stort set ikke rørte alkohol, I de perioder forsøgte han også at få mor til at stoppe sit misbrug. Desværre tror jeg på et tidspunkt, han bare gav fuldstændig op, og synes det var så meget nemmere at snuppe et par ekstra glas om aftenen, når hun i forvejen havde drukket sig mere eller mindre i hegnet.

 

Min opvækst gør nok at jeg i dag nærmest er allergisk, når folk omkring mig drikker for meget.
Jeg har set helt tæt på, hvad alkohol kan gøre ved en familie som vores. Uheldigvis har min lillebror ikke truffet samme beslutning og som mig, alkoholen er også kommet til at fylde alt for meget i hans liv og desværre har det også udviklet sig til et omfattende misbrug af forskellige euforiserende stoffer. Der er ingen tvivl om at han har arvet mors alkoholisme.

Gang på gang har jeg forsøgt at overbevise både ham, og min far, om at de har brug for hjælp.

Som sagt tror jeg ikke far har udviklet alkoholisme, efter mor døde kan jeg se hans forbrug er blevet, lidt mindre selvom han stadig drikker for meget.

Uheldigvis hjælper han nu min lillebror med at skjule de konsekvenser, der hele tiden opstår på grund af min brors afhængighed af både alkohol og stoffer.
Det virker som om, at efter min mor døde, er min lillebror nu blevet det nye projekt for min far.

Heldigvis har jeg nu fundet et alkoholbehandlingssted, som mener at de er i stand til at hjælpe både min far og min lillebror. Så hvem ved måske fremtiden kan se meget lysere ud når de begge to har været i alkoholbehandling.