artikel

Overskud i hverdagen

Der er flere grunde til, at livet af og til synes en smule hektisk. De fleste af os bruger for det første en stor del af vores tid på at arbejde.

Og selvom arbejde i sig selv ikke nødvendigvis behøver at være stressende, kender vi alle til de perioder, hvor vi konstant må kæmpe for at nå de ting, vi skal.

Når vi har fri, har vi ofte en tendens til at proppe kalenderen med aftaler, og dyrke de mange online nyhedskanaler, som giver os mulighed til at følge med i både indland og udland.

Der er ikke noget galt med at have travlt.

Men hvis du har en tendens til direkte at følge dig stresset, bør du overveje at omlægge dine vaner. Nedenfor finder du et par tips til, hvordan du kan skabe mere overskud i din hverdag.

Dæk de basale behov

Det bedste, du kan gøre, for at opretholde dit hverdagsoverskud, er at spise og sove ordentligt. Når vi er stressede, har vi en tendens til at sove for sent og nedprioritere vores måltider. Læg en kostplan for dine hverdage, så du er sikker på, at du får den næring, du har brug for. Hvis du ikke kan sove om aftenen, kan du prøve at slukke for dine skærme en time, før du skal sove og drikke en kop kamillete.

Har dit hoved svært ved at falde til ro, kan du forsøge dig med søvnmeditationer og sovemusik.

Hav styr på økonomien

Én af de største stressfaktorer i vores liv er økonomien. Hvis din økonomi sejler, kan du ikke undgå, at det påvirker dit humør. Læg et budget og skær ned, hvor du kan. Du kan med fordel også sammenligne udbydere, herunder de danske A-kasser, for at sikre dig, at du kun betaler for dét, du egentlig har brug for.

Ryd ud og ryd op

Hvis dine omgivelser konstant er rodede og uorganiserede, er der ikke noget at sige til, at du ofte føler dig presset og udmattet. Derfor kan du med fordel sætte en del af dine frie stunder af til at rydde ud og rydde op i hjemmet.  

Find tid til hygge

Hygge findes i flere former. Men få ting er mere beroligende end en stund i haven. Kunne din have godt bruge en opfriskning? Så kan du med fordel plante kirsebærlaurbær. Træerne er smukke, og du vil dertil kunne nyde kirsebærerne som del af forårsmånedernes morgenmåltider. God fornøjelse – og rigtig god hverdag.