Går du med planer om at løbe et marathon i 2022, kan du her finde et par gode tips til, hvad du kan gøre for at øge chancerne for at få et godt løb i det nye år.

Meld dig til dit løb i dag

Det første tip er at få meldt dig til et løb så hurtigt som muligt, hvis du ikke allerede har gjort det. Det kan være meget sjovere for dig at deltage i et løb end at løbe et marathon alene.

Når du har meldt dig til et løb, giver det dig også et ansvar, som du ikke kan løbe fra. Med en tilmelding til et løb har du gjort det officielt, at du gerne vil løbe et marathon. Så kan du ikke bare lige sådan stikke halen mellem benene.

Læg en plan for din træning

Så kan det også være en rigtig god idé at komme i gang med at lægge en plan for din træning, hvis du ikke allerede har gjort det. Når du skal løbe et marathon, er det godt at være i god form, da du ellers får meget svært ved at gennemføre.

Men du kommer bestemt ikke i god form, hvis du ikke sørger for at træne regelmæssigt. Så læg dig en god plan for, hvor meget du skal løbe hver eneste uge for at holde dig på sporet. Jo mere du træner, desto nemmere får du også ved at gennemføre dit løb.

Find en at løbe med

Der er ingen tvivl om, at det også kan være godt at finde sig en løbemakker, hvis du gerne vil undgå at løbe alene. På den måde kan du finde dig en makker, som du kan heppe på, og som kan heppe på dig og dermed hjælpe dig med at gennemføre dit mål om at løbe et marathon.

Det kan fx være en person, der, ligesom dig, ikke har gennemført et marathon før. Så kan I sammen kæmpe for at nå jeres fælles mål, og det kan være godt at have sådan en ved sin side, især på de regnfulde dage, hvor det ikke virker særligt tiltalende at tage ud at løbe.

Pres ikke dig selv unødvendigt meget

Sidst, men ikke mindst, er det også godt at træne med måde. Det nytter jo ikke noget at træne så meget, så du ender med at blive skadet af det. Det kan du jo ikke løbe meget af.

Der er mange, der begår den fejl, at de træner så hårdt og så meget, at de ender med at ødelægge deres ben eller fødder i stedet for, og pludselig er de bundet til en sofa eller en stol uden mulighed for at løbe i en lang periode. Så du skal finde en god balance i din træning.

Du finder børne armbåndsur her.

Comments are closed.