artikel

Styrketræning vs. Cardio med formål at opnå vægttab

Oftest forbindes vægttab med cardio, hvilket må siges at være den almindelige opfattelse blandt befolkningen. Det forbrænder mange kalorier, hvorfor det giver mening at ovenstående er gældende. Dog vil styrketræning og det rigtige træningsprogram kunne give de samme resultater, hvis ikke bedre. Et studie udarbejdet af PubMed viser, at cardio giver det største samlede vægttab, men også det størst samlede tab i muskelmasse. Det er derfor svært at sige hvad det individuelle individ fortrækker. Men man må gå ud fra at ingen har et ønske om at tabe muskelmasse!

Ser vi et kort øjeblik bort fra ovenstående diskussion, er det vigtigste punkt ved et vægttab at ligge i kalorie underskud! Dvs. at man spiser mindre kalorier end sit ligevægtsindtag. Her menes der hvor mange kalorier du skal indtage for at bibeholde din vægt. Omvendt skal du spise flere kalorier end dit ligevægtsindtag, hvis du ønsker at hæve din vægt. Dit engagement i køkkenet er alt afgørende.
 

Et effektivt træningsprogram

Men kan man godt forbrænde, lige så mange kalorier ved styrketræning som cardio? – Ja det kan du godt, hvis du lægger et effektivt og høj intensitets træningsprogram. Hop ud i det “større” øvelser hvor du bruger de store muskelgrupper og får pulsen højt op. Biceps curls og de mere fokuserede øvelser kan du gemme til en anden god gang. Squats, Chin ups, dødløft og rows. Her skal du nok få noget for pengene!

 

Styrketræning er med til at opnå dit mål

Hvad er konklusionen så? Formålet med denne artikel er at vise befolkningen, at styrketræning ikke umiddelbart er dårligere til at opnå et vægttab. Om hvad der er bedst – det er svært at sige. Men der er helt sikkert fordele og ulemper ved begge. Vi kan dog blive enige om, at du ikke umiddelbart behøver at dyrke cardio for at tabe dig, en effektiv styrketræning tillagt den rigtige kost vil hjælpe dig i mål med hvad du ønsker.